Man (66) ernstig mishandeld door groep minderjarigen

Ogenschijnlijk zonder enige aanleiding werd een 66-jarige Eindhovenaar zo zwaar mishandeld dat hij een schedelbreuk opliep en nog lange tijd met een rollator heeft moeten lopen. De politie zoekt de vijf nog zeer jonge jongens die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Het voorval gebeurde op 5 maart 2020 aan de Winston Churchilllaan, bij winkelcentrum Woensel, ongeveer ter hoogte van de winkel Mamaloes daar. Het groepje daders wordt door het slachtoffer en getuigen tussen 12 en 16 jaar oud geschat.

Bewakingsbeelden

Een bewakingscamera in een appartementencomplex in de buurt heeft de vermoedelijke daders vastgelegd. Eerst is te zien hoe zij richting het busstation aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan lopen, waarna hetzelfde vijftal ná de ernstige mishandeling in tegengestelde richting wegrent. Twee van deze verdachten, onder wie de meest opgefokte van het stel, vertrokken vervolgens samen op een scooter.

Eén van de jongens had volgens een getuige blond haar in een knotje en een andere droeg een donkere jas met lichte mouwen. Geef het alstublieft door als u een idee heeft wie een of meer van de tieners kunnen zijn. Ook als u iets van de mishandeling heeft gezien of als u meer weet over de scooter, hoort de politie dat graag van u.

Getuigenoproep

De politie komt nog graag in contact met twee specifieke mogelijke getuigen. Eén van hen is een brildragende man met een rode jas, die vanuit de Porthosflat de straat op liep en in de richting van het groepje tieners keek. De andere is een persoon die met een scootmobiel vlak bij de verdachten moet hebben gestaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Meld u zich alstublieft als u één van de mensen in bovenstaande video bent of als u weet wie deze mogelijke getuigen kunnen zijn.

Help de politie

Een mogelijk geheugensteuntje voor getuigen is dat het slachtoffer uiterst herkenbaar is. Hij heeft tatoeages op zijn kale hoofd en in het gezicht. Laat het de politie weten als u iets van de mishandeling heeft gezien en/of als u iets weet over de vermoedelijk minderjarige daders.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om het 66-jarige slachtoffer een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar