Man ernstig mishandeld zonder aanleiding

Een 33-jarige man uit Maastricht is in Eindhoven vanuit het niets ernstig mishandeld. Door wie en waarom is nog onduidelijk. Het voorval vond plaats op zaterdagavond 8 mei 2021 tussen circa 19.00 en 19.15 uur in het Severijnpark in de wijk Genderdal.

Het slachtoffer zou die avond een vriend bezoeken, maar was iets te vroeg. Daarom was hij even in het park op een bankje gaan zitten langs het Beatrixkanaal. Doordat hij met oordopjes in naar muziek luisterde, had de man helaas niet in de gaten dat zijn belagers op hem af kwamen.

Schouder, hoofd en rug

Het ging om twee mannen die direct, zonder enige aanleiding, met veel geweld aanvielen. De 33-jarige Maastrichtenaar kreeg eerst zo’n harde trap tegen zijn schouder dat hij op de grond belandde. Daarna kreeg hij nog diverse trappen tegen zijn rug en zijn hoofd.
Het geweld stopte pas toen een voorbijganger zich ermee bemoeide. Die riep iets naar de daders, waarop het tweetal ervandoor ging. Op eigen kracht wist het slachtoffer vervolgens zijn auto te bereiken en naar het ziekenhuis te rijden. Daar bleek dat zijn schouder gebroken was en zijn arm uit de kom.

– reconstructie – Preloader
– reconstructie –
– reconstructie – Preloader

Kenmerken daders

De twee daders worden tussen 30 en 35 jaar oud geschat en hebben een lichte huidskleur. Beiden hebben zwarte baardgroei en hadden die bewuste avond mogelijk een getrimd baardje.
Het slachtoffer heeft weinig van deze mannen kunnen zien, maar hopelijk zegt de combinatie van het tweetal en de locatie iemand iets.

Belangrijke getuige

Wie vermoedelijk meer kan vertellen, is de man die te hulp schoot. Hij is waarschijnlijk rond 60 jaar oud en liep die avond met een labrador in het Severijnpark. Het is aannemelijk dat deze belangrijke getuige zelf in de wijk Genderdal woont.
Bent u die man of heeft u een idee wie hij kan zijn, meld het alstublieft. Ook andere getuigen of mensen die meer over het incident weten, worden opgeroepen zich te melden.

Severijnpark. Links het bankje waarop het slachtoffer zat Preloader
Severijnpark. Links het bankje waarop het slachtoffer zat
Severijnpark. Links het bankje waarop het slachtoffer zat Preloader

Help het onderzoek verder

Wie weet of vermoedt wie de daders kunnen zijn?
Wie is de belangrijke getuige die te hulp schoot?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar