Mishandeling zwangere vrouw (31)

De politie in Den Haag zoekt twee mannen die bij een straatroof een zwangere vrouw hebben mishandeld. Dat gebeurde zaterdagavond 4 november 2017, rond 20.45 uur.

Het slachtoffer, een 31-jarige vrouw zat die avond met een mannelijke kennis in zijn auto aan de IJzerwerf in Den Haag, vlakbij partycentrum Zichtenburg in de wijk Kerkentuinen en Zichtburg. Ze zaten al een tijdje te kletsen in die auto toen opeens het portier aan haar kant - ze zat op de bijrijdersplek - werd opengetrokken. Daar stonden twee mannen, allebei met een wapen, die de vrouw vrijwel zonder iets te zeggen aan haar arm uit de auto hebben getrokken.

Zwanger

De vrouw was op dat moment 14 weken zwanger, dat moet zichtbaar voor de straatrovers zijn geweest. Toch zijn ze meteen op haar in gaan schoppen, tegen haar borst, schouders en bovenbenen. Zij was bang dat ze ook haar buik zouden raken, dus ze heeft zich helemaal klein gemaakt om haar ongeboren kind zo goed mogelijk te beschermen. Daardoor heeft ze weinig van de daders gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vriend

Haar vriend is meteen naar die mannen toegerend. Hij is bedreigd met een wapen en heeft ook klappen gehad. Nadat de daders de tas van de vrouw hadden weten weg te trekken zijn ze weggerend. Haar vriend is ze nog wel achterna gerend, hij heeft gezien dat ze in een kleine, grijze auto stapten, maar is daarna heel snel teruggegaan om te kijken hoe het met de vrouw was.

Ongeboren kind

De man en vrouw zijn meteen richting het ziekenhuis gegaan. De vrouw is bont en blauw geschopt en had gekneusde ribben, maar met de baby is gelukkig alles goed.

Signalementen

Die ene dader was een slanke man van ongeveer 1.80 meter. Waarschijnlijk droeg hij grijze kleding. Volgens het slachtoffer leek het alsof hij zijn trui over zijn gezicht had getrokken.  Hij heeft alleen in het Nederlands gezegd ‘eruit’ en het leek alsof hij zijn stem vervormde. De andere dader was even lang en droeg mogelijk een bivakmuts. Beide daders hadden een vuurwapen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de daders, eventueel in combinatie met een kleine, grijze auto?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die daders mogelijk eerder die avond in de buurt van de IJzerwerf gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

Verder hoopt de politie dat andere mensen iets van de beroving hebben gezien. Die mannen hebben misschien in de omgeving van de Ijzerwerf staan wachten die zaterdagavond 4 november rond 20.45 uur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwarte Michael Kors tas met inhoud

Verder hebben ze de tas van het slachtoffer meegenomen, een zwarte Michael Kors tas met daarin onder andere haar rijbewijs, pasjes, en haar iPhone 6 Plus. Misschien dat de daders daar alles van waarde uit hebben gehaald, en de tas daarna hebben weggegooid.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die zwarte Michael Kors tas en de inhoud daarvan gezien of weet waar die is?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar