Mogelijk verband tussen schietincidenten in centrum

Op dinsdagmiddag 15 oktober 2019 ontving de politie een melding over een schietincident op de Karel Doormanstraat in Rotterdam. Uit onderzoek is gebleken dat het incident mogelijk een verband heeft met eerdere schietincidenten in de stad.

Rond 14.30 uur hoorden getuigen een knal op de Karel Doormanstraat. Na de knal rende de vermoedelijke schutter weg in de richting van het Schouwburgplein. Daar is hij vervolgens, voor de Schouwburg, ingestapt in een zilvergrijze Renault Scenic.

Bewakingsbeelden

Zoals op de beelden te zien is, was het die dinsdagmiddag gezellig druk in de stad. Er werd door het rechercheteam wel een huls aangetroffen, maar gelukkig is door het schot niemand gewond geraakt. 

De politie hoopt dat iemand die middag de schutter heeft gezien of weet wie hij mogelijk is. Herkent u de man op de beelden? Neem alstublieft contact op.  

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met een aantal specifieke mogelijke getuigen. Kijkt u alstublieft naar de video hieronder en laat het weten als u uzelf of iemand anders herkent.

Nieuwe Binnenweg

Uit informatie is gebleken dat het schietincident mogelijk te linken is aan andere incidenten in Rotterdam, waaronder het schietincident op de Nieuwe Binnenweg op zondag 29 september.

Help de politie

Heeft u informatie over (een van) de schietincidenten? Uw tips maken het verschil; geef alstublieft uw informatie door aan het onderzoeksteam.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar