Moord Ernesto Pistone (33) aan de Otterstok

Het is nog steeds een raadsel waarom Ernesto om het leven is gebracht.

update

De politie heeft inmiddels maar liefst vijf aanhoudingen verricht. Er zitten nu één vrouw en vier mannen vast, ook uit Eindhoven.

Op donderdagavond 27 februari 2014 is bij zijn huis aan de Otterstok in Eindhoven de van origine Italiaanse Ernesto Pistone (33) neergeschoten. Hij werd geraakt door meerdere kogels en is kort daarna in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Ernesto Pistone was de zoon van Italiaanse ouders, maar hij is grotendeels opgegroeid in Nederland. Hij woonde in Eindhoven, samen met zijn vriendin en een zoontje (5) en een dochter van anderhalf. Hij was vaak van huis en volgens zijn omgeving deed hij dan klusjes voor anderen. Hij sportte meerdere keren per week en bij verschillende sportscholen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laatste avond

Op donderdagavond 27 februari om 20.15 uur komt hij binnen bij een sportcentrum in Geldrop, een dikke tien minuten rijden van zijn huis. Om 21.15 uur na het sporten rijdt Ernesto naar zijn huis in het stadsdeel Tongelre in een hofje aan de Otterstok in Eindhoven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Moord

Ernesto wordt bij zijn huis meerdere keren geraakt en probeert nog naar zijn voordeur te komen. Een buurvrouw hoort hem zwaar ademen en roept zijn vriendin. Een ambulance brengt Ernesto zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Maar daar overlijdt hij nog diezelfde nacht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Hij heeft nog net tegen zijn vriendin weten uit te brengen dat de daders twee mannen op een scooter waren. Dat wat hij gezegd heeft komt overeen met wat andere getuigen ook gezien hebben. Meerdere mensen zagen een scooter met daarop twee mannen de straat uitrijden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooter

Kort na het schieten kwam de melding binnen van een achtergelaten brandende scooter. Die scooter lag een stuk verderop, op het verlengde van de Kanaaldijk-Noord ter hoogte van de spoorwegbrug bij het Orgelplein.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Piaggio Vespa

Van de scooter was niet veel meer over. Het gaat om een zwarte Piaggio Vespa C38. Het is niet zeker of dit de scooter is die gebruikt werd door de daders en het is helaas ook niet bekend van wie de scooter geweest is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wachten

Die scooter kan vaker zijn gezien in de buurt van het huis van het slachtoffer, want er is gezien dat tenminste precies een week vóór de moord, op donderdag 20 februari rond 21.00 uur, in de buurt van zijn huis óók een scooter heeft gestaan met daarop twee mannen. De scooter zou in het gangetje hebben gestaan nabij de woning. Het leek alsof die daar stonden te wachten. Waar het slachtoffer die avond is geweest is niet bekend. Mogelijk was hij ergens (anders) sporten. Hij was of kwam rond die tijd in elk geval niet thuis.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Mogelijk gaat het om een criminele afrekening. Er is echter nog geen aanwijsbare reden gevonden voor zijn dood. Er wordt rekening gehouden met en onderzoek gedaan naar meerdere scenario’s. De politie wil meer inzicht krijgen in de persoon Ernesto Pistone. Wie was hij en waar hield hij zich mee bezig?

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Klusjes

Overdag zou hij klusjes doen, bijvoorbeeld een betegeling van een badkamer. Maar waar hij nu precies zijn dagen mee vulde naast het sporten, dat hoort de politie graag. Ook omdat het een mogelijk motief kan opleveren voor deze daad.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brief

Begin mei heeft de politie per post een brief ontvangen van een anonieme afzender. Degene die de brief heeft geschreven is kennelijk goed op de hoogte omdat er in de brief gerichte informatie is gegeven. Er wordt geschat dat deze persoon nog meer waardevolle informatie heeft en de politie doet een dringend beroep op diegene om opnieuw contact op te nemen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdagavond 27 februari 2014 getuige geweest van de moord op Ernesto Pistone (33) bij zijn huis aan de Otterstok in Eindhoven?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders na de moord zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van het achtergelaten van de brandende zwarte Piaggio Vespa C38 scooter op het verlengde van de Kanaaldijk-Noord ter hoogte van de spoorwegbrug bij het Orgelplein in Eindhoven?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie mist zo’n zwarte Piaggio Vespa C38 scooter of kan vertellen wie er zo een in gebruik had tot 20 februari?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die scooter vaker gezien in de buurt van het huis van het slachtoffer?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op donderdag 20 februari rond 21.00 uur in het gangetje nabij de woning van het slachtoffer een scooter zien staan met daarop twee mannen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar het slachtoffer die avond is geweest?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over een mogelijk motief?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over het leven van Ernesto Pistone en waar hij zich mee bezighield?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de schrijver van de anonieme brief?

Kijk ook eens naar