Moord op Miriam Sharon (36) aan de Regentesselaan

Israëlische moeder werd in 1990 vermoord, na hernieuwd sporenonderzoek is er een DNA match

update

Er zijn 10 tips over de zaak binnengekomen die meer vertellen over het leven van Miriam Sharon. Daar is de politie zeer blij mee en de eerste gesprekken met de tipgevers zijn ook al geweest. Nog altijd zou de politie het waarderen als mensen, ook al is het 26 jaar later, bereid om ze van informatie te voorzien. Mensen kunnen dan ook nog steeds contact opnemen met het coldcaseteam.

Op 8 oktober 1990 wordt de Israëlische Miriam Sharon (36), die ook ‘Mimi’ werd genoemd om het leven gebracht in haar benedenwoning aan de Regentesselaan in Den Haag. Haar dochter van destijds 7 jaar is als het gebeurt in de woning aanwezig. De dader wordt niet gevonden, maar jaren later is er dankzij nieuw DNA onderzoek een match met een nu 52-jarige man. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Miriam Sharon

Miriam is geboren in Israël, waar ze eind jaren zeventig een Nederlandse man ontmoet. De twee verhuizen naar Den Haag en krijgen twee kinderen: een jongen en een meisje. Ze gaan wonen in een pand aan de Regentesselaan. Eind jaren tachtig gaat het stel uit elkaar. Miriams zoon trekt in bij haar ex, haar dochter blijft bij haar.

Dagelijks leven

Miriam houdt van fotograferen en trekt er regelmatig op uit met haar camera. Verder brengt ze haar dochter ’s ochtends naar school en haalt haar ’s middags weer op. Ook houdt ze er van om op stap te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. En ze voelt zich nog altijd nauw verbonden met haar familie en vrienden en de ontwikkelingen in Israël, waar in die tijd vaak onlusten zijn.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was omstreeks 1990 een bekende van Miriam Sharon of kan meer over haar dagelijkse leven en haar contacten vertellen? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

8 oktober 1990

Die dag is Miriams thuisland groot in het nieuws. Er zijn rellen op de Tempelberg in Jeruzalem waarbij zeker 17 Palestijnen om het leven komen. Het begin van die oktoberavond aan de Regentesselaan verloopt net als anders. Miriam neemt uitgebreid de tijd voor het bedritueel van haar dochter. Zij slaapt in de voorkamer, die met schuifdeuren van de woonkamer is gescheiden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Avond

Vaststaat dat er die avond een man met een zwarte jas in huis is geweest. De politie denkt dat de man is binnengelaten, want er zijn nergens in het huis braaksporen gevonden. Miriams dochter heeft hem kort gezien in de woonkamer, maar heeft geen idee wat hij kwam doen. Wel heeft ze later die avond geschreeuw gehoord in huis. Miriam is door die man mishandeld en om het leven gebracht. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de moord op Miriam Sharon in 1990 of heeft informatie over een mogelijk motief? 

DNA-spoor

Tot nu toe is deze moordzaak onopgelost gebleven, maar er zijn belangrijke nieuwe ontwikkelingen. Het cold case team van de politie heeft sporen uit de woning van Miriam opnieuw laten onderzoeken. Hierbij is een DNA-spoor aangetroffen en dat bleek te matchen met DNA in een database. Het DNA is van een nu 52-jarige man. Hij is inmiddels aangehouden voor de betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Miriam Sharon. Ten tijden van de moord was hij 26 jaar oud. Het onderzoek richt zich uiteraard ook op het motief.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Oproep 1: Bekenden van Miriam Sharon in 1990

Het is voor de politie belangrijk om een goed beeld te krijgen van het leven van Miriam Sharon. Haar dochter was pas 7 en kan niet alles vertellen over haar sociale leven van destijds. Miriam had contact met mensen in Den Haag en ook in Israël. De meeste familieleden woonden nog in Israël. De politie wil alsnog en opnieuw een beroep doen op iedereen die haar heeft gekend. Bijvoorbeeld oud-buren van destijds uit de Regentesselaan in Den Haag, mensen die haar misschien kenden via de lagere school van haar dochter of anderen die in 1990 met haar omgingen.  

Oproep 2: Bekenden die al met de politie hebben gesproken

Er is na de moord met een aantal mensen uit haar directe omgeving gesproken. Veel van hun informatie roept nu met de aanhouding van de verdachte nieuwe vragen op bij de politie. Daarom willen ze ook graag opnieuw in contact komen met iedereen met wie ze toen al hebben gesproken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft na de moord op Miriam Sharon in 1990 met de politie gesproken? Meldt u zich alstublieft opnieuw. 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar