Moordenaar van Johnny Henriques mogelijk gevlucht op fiets

Beloning € 20.000

De politie heeft nieuwe bewakingsbeelden van een verdachte in het onderzoek naar de moord op de 42-jarige Johnny Henriques. De Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam looft een beloning van 15.000 euro uit in deze zaak.

Op de beelden is te zien hoe kort na het incident, op zaterdagavond 25 april, een persoon plotseling hard wegfietst. De politie vermoedt dat dit de dader is die Henriques van dichtbij neerschoot op de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht.

Schietincident 

Johnny Henriques werd iets voor middernacht vlak bij zijn appartement neergeschoten. Terwijl hij probeerde weg te komen, vuurde de schutter van dichtbij nog enkele kogels op hem af. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Signalement schutter

De schutter is vermoedelijk langs het appartementencomplex weggevlucht. Daarna is hij nog gezien op de Bloys van Treslongstraat. Volgens getuigen heeft de man een tenger postuur en is hij tussen 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg een donker vest of jas met capuchon, een donkere broek en sportschoenen.
De politie vermoedt dat de verdachte in de omgeving een fiets had klaarstaan. 

Jacob van Heemskerckstraat Preloader
Jacob van Heemskerckstraat
Jacob van Heemskerckstraat Preloader

Witte bestelbus

De politie komt nog graag in contact met de bestuurder van een witte bestelbus. Deze bestelbus reed achter Henriques toen hij de straat van zijn woning in reed. Mogelijk is de bestuurder een belangrijke getuige.

Johnny Henriques Preloader
Johnny Henriques
Johnny Henriques Preloader

Broer ook beschoten

Een broer van Johnny Henriques overleefde in maart 2020 ternauwernood een moordpoging. Bij winkelcentrum Crabbehof in Dordrecht opende een nog onbekende man het vuur op een groepje mensen, onder wie Henriques’ broer. De schutter daar reed met een handlanger op een Piaggio motorscooter.
Ook over dat schietincident ontvangt de politie nog graag uw tips. Heeft u informatie over een mogelijk verband tussen de twee incidenten, meld het alstublieft. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Geef uw informatie door

Beschikt u over informatie die het onderzoek verder kan helpen? Geef het alstublieft door. Dit kan ook vertrouwelijk of anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Via de link hieronder kunt u de nabestaanden van Johnny Henriques een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar