Nieuwe vragen in onderzoek naar dood Jihad Jafo

Beloning € 20.000

Het lichaam van Jihad Jafo werd 22 mei 2022 gevonden in een kanaal bij Bruchterveld. De spullen waarmee hij was verpakt en verzwaard zijn belangrijke aanknopingspunten. De toen 32-jarige inwoner van Enschede werd vermist sinds 6 december 2021.

update
teaser-date

24-01-2023 20:46

Op maandag 23 januari 2023 hield de politie een 46-jarige inwoner van de gemeente Twenterand aan. Deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo. Het onderzoek loopt door en de politie sluit zeker niet uit dat er nog een of meer aanhoudingen zullen volgen.

Uitgestapt?

Jihad Jafo werd op de avond van zijn verdwijning rond 20.00 uur door een vriend opgehaald bij zijn huis aan de Grasjuffer in Enschede. Volgens die vriend wilde Jihad bij een rotonde op de Euregioweg uit de auto stappen. Hij zou daar een bekende hebben gezien bij een Mercedes met Duits kenteken.
Later die avond, om 21.20 uur, gaf Jafo’s telefoon een signaal af in Den Ham, niet ver van de plek waar bijna zes maanden later zijn lichaam zou worden gevonden.

Waarschijnlijk meer dan één dader

Het slachtoffer is met geweld om het leven gebracht. Zijn lichaam is vervolgens verpakt in onder meer een deken en vuilniszakken. Het is bijna niet te doen om zo’n lichaam in je eentje te verplaatsen. De politie denkt dat er ten minste twee personen bij Jafo’s dood betrokken zijn.

Deken, brandslangstatief en koord

Spullen die gebruikt zijn om Jafo’s lichaam te verpakken en te verzwaren ziet u op de foto’s hieronder. Het rode statief is normaal bedoeld om een brandslang aan op te hangen en weegt 17 kilogram. Waar komt dit statief vandaan en wie gebruikte het tot december 2021?
Het slachotffer was verpakt in een blauwe deken van circa 90 bij 200 centimeter. Op het label staat dat de deken is gefabriceerd in de Duitse plaats Steinfurt. Ook is een tien meter lang sierkoord gebruikt om Jafo’s lichaam te verpakken. Wie herkent het?

Doorzoekingen

Op donderdag 6 oktober 2022 doorzocht de politie een supermarkt in Hoogeveen op sporen die met de dood van Jafo te maken kunnen hebben. Ook werden zoekingen gedaan in woningen in Den Ham en Hoogeveen.

Dader(s) en motief

Mogelijk was Jihad Jafo destijds bezig met het organiseren van een drugstransport en heeft hij hierdoor problemen gekregen. Er kan echter ook een heel andere aanleiding voor zijn dood zijn. De politie wil graag informatie over het motief voor Jafo’s dood en uiteraard ook over de dader(s).

update
teaser-date

10-01-2023 20:44

Op dinsdag 10 januari 2023 maakte de politie in onze uitzending bekend dat er een beloning van 20.000 euro is uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak. Een toelichting daarop ziet u in onderstaand fragment.

Deel uw informatie

  • Wie herkent (iets van) de getoonde spullen?
  • Wie weet waar en met wie Jihad Jafo had afgesproken op 6 december 2021, de dag van zijn verdwijning?
  • Wie heeft informatie over de dader(s) en het motief?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar