Onderzoek onopgeloste moord Sjef Klee

Beloning € 20.000

Het levenloze lichaam van de 26-jarige Sjef Klee werd op 10 september 1995 aangetroffen op het Emmaterrein, vlakbij de Wenckebachstraat. De politie doet opnieuw onderzoek naar wie verantwoordelijk is voor Klee's dood.

update

Tijdens een zoekactie op 2 juli 2019 in een vijver aan de Emmaweg in Treebeek, heeft de politie munitie en delen van een vuurwapen gevonden. Onderzocht wordt of die in verband kunnen worden gebracht met de moord op Sjef Klee.

Verschillende getuigen hebben tips doorgegeven naar aanleiding van de coldcase-kalender 2018. Op basis van nieuwe informatie besteden de rechercheurs opnieuw aandacht aan deze nog onopgeloste moord.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie Sjef Klee heeft gedood?

De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Doodgeschoten

Sjefs lichaam werd die zondagochtend rond 09.30 uur gevonden door een wandelaar. Uit onderzoek blijkt dat hij is doodgeschoten, maar door wie en waarom is vooralsnog onduidelijk.

Avondje uit

De avond voor zijn dood was Sjef enkele uren aanwezig in café Het Trefpunt aan de Wijenweg in Brunssum. Hij is vermoedelijk rond 21.00 uur vanaf zijn woning aan de Rozestraat in Heerlen vertrokken en heeft daarna enkele uurtjes in het café geborreld en biljart gespeeld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet hoe Sjef Klee van zijn huis in Heerlen naar het café is gelopen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In het café trof Sjef een bekende, met wie hij rond 01.00 uur naar een huis aan de Pleinstraat is gewandeld. Daar is hij vermoedelijk slechts een kwartiertje binnen geweest. Zo’n acht uur later is het lichaam van Sjef aangetroffen op het verlaten terrein.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom Sjef Klee destijds op het Emmaterrein in Brunssum was?

Hardnekkige verslaving

Sjef Klee worstelde met zijn drank- en drugsverslaving, maar het is onduidelijk of dat met zijn dood te maken heeft. Weet u meer over het motief achter deze moord of weet u wie er verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee? Mogelijk durfde u destijds niet naar de politie te stappen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wat er is gebeurd met Sjef Klee?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

U bent niet strafbaar als u uw informatie niet eerder met de politie heeft gedeeld, maar mogelijk kunt u nu helpen deze zaak op te lossen. De nabestaanden van Sjef hebben er recht op te weten wie verantwoordelijk is of zijn voor zijn dood. Bel desnoods anoniem: 0800-7000.

Coldcase-kalender

Dankzij de coldcase-kalender hebben verschillende getuigen zich gemeld met waardevolle informatie. Met de coldcase-kalender brengt de politie oudere, onopgeloste misdrijven weer onder de aandacht; de kalender van 2019 vindt u hier.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over het motief voor de moord op Sjef Klee?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar