Onderzoek rond fataal steekincident Houtwijk

Drie minderjarige verdachten zijn aangehouden in de uren na een dodelijk steekincident in Den Haag op vrijdagavond 27 januari 2023. De 39-jarige snackbareigenaar You Wei Chen raakte bij dat geweld zo ernstig gewond dat hij later die avond in het ziekenhuis overleed.

Het zijn twee meisjes van 17 en 15 jaar oud en een jongen van 17 die vast zitten, op verdenking van moord c.q. doodslag en openlijke geweldpleging. De meisjes zouden kort voor het steekincident een confrontatie hebben gehad met het slachtoffer en zijn vrouw. Op het Doctor H.E. van Geldererf werd het echtpaar even later mishandeld en meneer Chen gestoken.

You Wei Chen Preloader
You Wei Chen
You Wei Chen Preloader

Confrontatie achter Albert Heijn

De gebeurtenissen hebben veel losgemaakt in de Haagse Houtwijk. Het echtpaar Chen runde er sinds 2019 een goedbezocht cafetaria aan de Gerrit van der Veenlaan. Daarvandaan liepen ze naar huis die 27e januari toen ze rond 21.00 uur een confrontatie hadden met twee tienermeiden op de parkeerplaats achter het Albert Heijn-filiaal aan de Hildo Kroplaan.
Op dat moment bleef het bij een woordenwisseling, maar zo’n 160 meter verderop volgde de mishandeling en het steken. Behalve de meisjes van 15 en 17 was daarbij ook de 17-jarige jongen betrokken.

Geruchten en mogelijk een video

Er gaan geruchten dat er eerder onrust is geweest tussen de slachtoffers en een aantal jongeren uit de buurt. De politie komt heel graag in contact met mensen die daar concreet iets over weten, zoals wat de aanleiding was voor mogelijke onenigheden en/of wie erbij betrokken waren.
Ook zou er mogelijk een filmpje zijn gemaakt waarop het steekincident van de bewuste vrijdagavond te zien is. Heeft u dat filmpje gezien en/of kunt u er nog over beschikken, laat dat alstublieft weten. De video direct uploaden naar de politie kan via het online tipformulier.

Vertrouwelijk appen

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Als u anoniem wilt blijven, kunt u het beeldmateriaal ook appen naar het Team Nationale Inlichtingen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TNI de identiteit van zijn bronnen afschermen. Persoonsgegevens worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Speciaal voor deze zaak is er het WhatsApp-nummer: 06 - 57 876 279.

Kleding van twee van de verdachten

We kunnen u om juridische redenen niet de verdachten tonen. Mogelijk echter helpt hun kleding om getuigen te laten beseffen dat ze iets hebben gezien dat van belang kan zijn. De twee jonge, vrouwelijke verdachten droegen ten tijde van het incident onder meer:

Mes nog niet teruggevonden

De aanhouding van de drie jonge verdachten vond plaats in een woning in Den Haag. Bij politieonderzoek ter plaatse is het gebruikte mes niet aangetroffen. Heeft u gezien dat ergens in de omgeving iets werd achtergelaten dat een mes kan zijn, bijvoorbeeld in struiken of in water, meld het alstublieft zo snel mogelijk.
Ook als u weet u wie het steekwapen mogelijk heeft verstopt of wellicht bij zich houdt, hoort de politie heel graag van u. Anoniem tippen kan desgewenst via ‘M’ en voor een vertrouwelijk gesprek kunt u het Team Nationale Inlichtingen bellen. De nummers staan in het kader hieronder.

Deel uw informatie

  • Wie was getuige van de confrontatie en/of het steekincident en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • Wie beschikt mogelijk over het filmpje dat van het steekincident zou bestaan?
  • Wie weet meer over mogelijke onenigheid tussen het echtpaar Chen en een aantal jongeren uit de buurt?
  • Wie weet waar het gebruikte mes nu kan zijn en/of wie het mogelijk heeft weggemaakt?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar