Ongeduldige overvaller verlaat Blokker zonder buit

Op het eerste oog lijkt hij een man met engelengeduld, maar al snel komt zijn ware aard naar boven. Op zaterdag 10 februari verlaat hij het Blokkerfiliaal aan de Weimarstraat met lege handen.

update

In een week acht tips over deze verdachte, waarbij ook mogelijke namen zijn genoemd. De politie neemt deze mee in het onderzoek.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Netjes in de rij

Rond 17.30 uur loopt de dader rustig de winkel binnen. In zijn handen houdt hij een witte plastic tas en een set blauwe kledinghangers. Hierdoor lijkt het alsof hij die wil afrekenen bij de kassa. Hij sluit ook netjes achteraan aan in de rij.

Vuurwapen

Zodra hij aan de beurt is, haalt hij een vuurwapen tevoorschijn. Hij dwingt de medewerkster om geld uit de kassalade in de tas te stoppen. De caissière blijft rustig en drukt op een belknop om haar leidinggevende te waarschuwen. De andere klanten hebben niets in de gaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kassa blijft dicht

De leidinggevende probeert het proces om de kassa te openen wat te vertragen, waardoor het de overvaller te heet onder de voeten wordt. Een tweede keer eist hij het geld, maar de kassa blijft op slot. Gefrustreerd rent hij zonder buit de winkel uit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De overvaller droeg een donkerbruine dikke jas met een lichtbruine bontkraag en had een beige- of kaki-kleurige pet op. De medewerkster herinnert zich een kleine tatoeage van ongeveer 2 centimeter onder zijn linkeroog, in de vorm van een traantje of een kruisje. Het gaat om een man met een getinte huidskleur en een smal postuur. Hij is ongeveer 1.60 meter lang, heeft donkere ogen en droeg op het moment van de overval een stoppelbaard met snor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent deze man?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft hem tussen 17.00 en 18.00 uur gezien op zaterdag 10 februari in de omgeving van de Weimarstraat in Den Haag?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar