Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Ongeregeldheden in Breda Noord op Oudejaarsavond

Opsporing Verzocht Preloader

Rond de jaarwisseling waren er brandstichtingen, vernielingen en plunderingen in de straten van de wijk Hoge Vucht in Breda Noord. Een groep jongeren bracht bewoners en politiemensen in gevaar en veroorzaakte voor honderdduizenden euro’s aan schade.

update
teaser-date

13-07-2020 11:31

De politie hield de afgelopen periode vijf verdachten (in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar) uit Breda aan.

De daders gooiden onder andere vuurwerk naar voorbijgangers, stopten vuurwerk in brievenbussen en er ging zelfs een vuurpijl dwars door een passerende bus.

Beeld uit de bus waar een vuurpijl doorheen ging Preloader
Beeld uit de bus waar een vuurpijl doorheen ging
Beeld uit de bus waar een vuurpijl doorheen ging Preloader

Eerste Kerstdag

Het geweld begon al op 25 december 2019. Die dag vernielden jongeren drie mobiele cameramasten van de politie. Deze masten waren juist in verband met oudejaarsavond in de straten geïnstalleerd. Zo’n mast kost al snel tienduizenden euro’s per stuk.

Bergingen geplunderd

Op oudejaarsavond ging het op de Wensel Cobergherstraat helemaal mis. Op bewakingsbeelden is vastgelegd hoe jongeren veertien bergingen van een flat plunderden en allerlei spullen mee naar buiten namen, die ze vervolgens in brand staken.

Vuurpijl door bus 

Diezelfde avond werd om 19.15 uur in de Willem de Bruynstraat een rijdende streekbus bekogeld met stenen. Ook staken jongeren een zware vuurpijl af, die dwars door de ruit van bus ging.
In de bus zat een aantal passagiers, maar gelukkig raakte niemand van hen gewond. Zoals op camerabeelden te zien is, vloog er veel glas in het rond.

Het leek wel of we in oorlogsgebied waren: de herrie, van het vuurwerk, van het klapperen van de ramen.”

Inzittende streekbus

Geweld tegen politie

Rond 22.00 uur liep het geweld nog verder op, nu in de Vierlingstraat. Er werden op grote schaal vernielingen aangericht en politiemensen werden met zwaar vuurwerk bekogeld. De Mobiele Eenheid schoot te hulp, maar ook die werd bestookt met vuurwerk.
Een molotovcocktail belandde voor een ME-bus, waarna er een vuurzee ontstond. Ook hierbij raakte gelukkig niemand gewond.

Negen jongeren

Bij de plunderingen en brandstichting bij de flat waren in ieder geval negen jongeren betrokken. Vermoedelijk zijn zij ook betrokken bij de andere incidenten. Herkent u één van de jonge mannen op de beelden, laat het alstublieft aan de politie weten, desnoods anoniem.

Help het onderzoek

De politie hoopt dat mensen hun informatie over de incidenten en daders willen doorgeven. Ook als u over beeldmateriaal beschikt van tijdens de incidenten, ontvangt het rechercheteam dit graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar