Opnieuw aandacht voor cold case Jan de Niet (30)

Beloning € 15.000

Bijna 30 jaar later is het nog altijd onduidelijk wie Jan de Niet (30) in de nacht van 20 op 21 mei 1990 heeft neergestoken in het Haagse Bos. Omdat er mogelijk mensen zijn die weten wat er die nacht is gebeurd, besteedt het coldcase-team opnieuw aandacht aan de moordzaak.

update

Het onderzoeksteam is erg dankbaar voor de 10 binnengekomen tips. Heeft u meer informatie? Geef het door!

Jan was die nacht waarschijnlijk vanwege zijn homoseksuele contacten in het Haagse Bos aanwezig. Slechts een handjevol mensen hebben zich destijds gemeld als getuige. Is of was het voor u lastig om hierover te praten? U kunt ook vertrouwelijk bellen met Team Roze in Blauw: 088 - 169 1234.

Gevonden op Leidsestraatweg

Het lichaam van Jan werd rond 02.10 uur aangetroffen door een voorbijganger. Vermoedelijk is Jan ruim 100 meter verderop meerdere malen gestoken. Met zijn laatste krachten heeft hij zich naar de Leidsestraatweg weten te slepen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Witte Opel Ascona

De avond voor zijn dood, zondagavond 20 mei, is Jan door zijn moeder thuis afgezet aan de Jurriaan Kokstraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In de vier uur daarna heeft Jan zich verplaatst naar het Haagse Bos in zijn witte Opel Ascona met kenteken NS-66-LV. Hij droeg die avond een spijkerbroek, een wit T-shirt en een grijs/blauw overhemd.

Beloning

Heeft u Jan destijds gezien? Dan hoort de politie dat graag. De Hoofdofficier van Justitie in Den Haag heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vriendelijk en sociaal

De 30-jarige Jan stond bij familie en vrienden bekend als een hardwerkende, sociale en vriendelijke man. Zijn zussen en moeder hopen na al die jaren uitsluitsel te krijgen over wat er met hem is gebeurd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Weet u waarom iemand Jan de Niet van het leven wilde beroven? Had Jan conflicten of speelden er andere zaken in zijn garagebedrijf aan de Heemraadstraat in Den Haag? Help het onderzoek verder en deel uw informatie met de rechercheurs.Belangrijk om te weten is dat u niet strafbaar bent als u alsnog met informatie komt waarover u eerder hebt gezwegen.

Heeft u informatie?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie Jan de Niet heeft neergestoken in de nacht van zondag 20 op maandag 21 mei 1990 in het Haagse Bos?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over het motief?

Coldcase-kalender

De moord op Jan de Niet staat in de coldcase-kalender van 2019. Met deze kalender brengen rechercheurs langlopende zaken opnieuw onder te aandacht, hopend op een doorbraak.Download de coldcase-kalender en help nabestaanden uit hun onzekerheid.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar