Oudere vrouw vanuit het niets gestoken

Een nog onbekende man stak op vrijdagavond 23 december 2022 een toen 77-jarige vrouw neer in de Haagse Vogelwijk, vlak bij haar woning aan de Sportlaan. Zij liet op dat moment, met rollator, haar hondje uit. Het motief van de dader is niet duidelijk.

Het slachtoffer is sindsdien gelukkig fysiek hersteld, maar is nog altijd angstig en durft nauwelijks nog in het donker over straat. Hopelijk weet iemand meer over de dader aan de hand van zijn signalement.

Steekincident Sportlaan Den Haag Preloader
Steekincident Sportlaan Den Haag Preloader

Kenmerken dader

De man die het slachtoffer stak:

  • is vermoedelijk tussen 40 en 50 jaar oud
  • heeft een fors postuur
  • is ongeveer 1.75 meter lang
  • heeft een lichte huidskleur
  • droeg een korte, zwarte jas
  • had een pet met klep op
  • spreekt Nederlands
    en mogelijk een andere taal.

“Mag ik u iets vragen?”

Rond 21.00 die vrijdagavond kwam de man op het 77-jarige slachtoffer af met de woorden “Mag ik u iets vragen?” – ter hoogte van de garageboxen daar aan de Sportlaan. Nadat de vrouw bevestigend antwoordde, leek hij over te gaan in een andere taal of in elk geval iets dat het slachtoffer niet verstond.
Toen de vrouw besloot weg te lopen, maakte de dader ineens stekende bewegingen. Zij dacht aanvankelijk dat hij haar stompte, maar mevrouw bleek diverse steekwonden te hebben opgelopen in haar bovenlichaam.

De plaats delict aan de Sportlaan Preloader
De plaats delict aan de Sportlaan
De plaats delict aan de Sportlaan Preloader

Uw informatie en/of beelden

De politie hoopt in contact te komen met getuigen die mogelijk iets van het voorval hebben gezien en/of met mensen uit de omgeving die over camerabeelden beschikken waar de gezochte man op kan staan. Uw beelden uploaden kan via het online tipformulier.
Een scenario kan zijn dat de dader iemand is met verward gedrag. En misschien krijgt hij al wel geestelijke zorg, wat mogelijk een extra drempel kan zijn om te tippen. De politie benadrukt daarom dat met uw informatie te allen tijde zorgvuldig wordt omgegaan. Voelt het voor u beter om anoniem te tippen, belt u dan 0800-7000 of doe uw melding online via ‘M’.

Mogelijke getuige op beeld

Een specifieke getuige wordt opgeroepen zich te melden. Dat betreft een vermoedelijk jonge man die zo’n honderd meter verderop werd gefilmd bij het Shell-station aan diezelfde Sportlaan. Hij liep eerst rustig en leek op de beelden vervolgens een sprintje te trekken.
De man kwam uit de richting van de plaats delict gelopen en kan dus een belangrijke getuige zijn. Neem alstublieft contact op als u die persoon bent of als u een idee heeft wie hij zou kunnen zijn.

Contact met de politie

Ieder beetje informatie kan in dit onderzoek van groot belang zijn. Ook als u zelf in (de omgeving van) de Vogelwijk een vergelijkbare ervaring heeft gehad, waarbij u wellicht door een onbekende man agressief werd benaderd, hoort de politie heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar