Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overval bij New York Pizza

Dader heeft waarschijnlijk méér op z’n kerfstok

Twee medewerkers komen met de schrik vrij als ze oog in oog komen te staan met een gewapende overvaller. Zij zijn waarschijnlijk niet zijn eerste slachtoffers, maar hopelijk wel zijn laatste.

Laatste klusjes

In winkelcentrum Heksenwiel in Breda is ’s avonds alleen het filiaal van New York Pizza geopend. Zo ook op 2 december 2016. Het is tegen 22.30 als de bedrijfsleidster en een medewerker de laatste klusjes van de dag doen. Er is nog één pizzakoerier op pad en zodra hij terug is gaan ze sluiten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bivakmuts

Dan komt er een man binnen met een opvallende groene bivakmuts op en een mes in zijn hand. Hij schreeuwt niet, maar maakt op dwingende  toon wel heel duidelijk dat hij geld wil hebben.

Tijdslot

De bedrijfsleidster geeft hem het geld dat ze juist aan het tellen is en ook het briefgeld uit de kassa, maar daar neemt de overvaller geen genoegen mee. Hij dwingt zijn slachtoffers naar de kluisruimte en eist dat ze de kluis openmaken. Dat kunnen ze niet; er zit een tijdslot op de kluis en een sleutel hebben ze niet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op de grond

Gelukkig voor hen lijkt de dader dit te accepteren. Hij laat het erbij zitten. Nadat hij tweetal dwingt op de grond te gaan liggen en zich niet te verroeren, gaat hij terug door de winkel via de voordeur naar buiten.

Beroofd

Door de combinatie van het mes en de groene bivakmuts ging bij de politie een belletje rinkelen. Op 16 oktober is een vrouw op straat beroofd door hoogstwaarschijnlijk diezelfde man, die net als de overvaller van de pizzaketen accentloos Nederlands sprak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

Die beroving was op een steenworp afstand van Heksenwiel. In beide gevallen omschreven de slachtoffers de dader als een blanke man, 1.80 meter lang en ongeveer 20 jaar oud. Tijdens de overval bij New York Pizza droeg hij een grijze ‘hoody’ en een blauwe joggingbroek.Als dit inderdaad dezelfde dader betreft, wordt niet uitgesloten dat hij uit de buurt komt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u een idee wie de overvaller kan zijn?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar