Overval op supermarkt Jumbo Leyweg

Gemaskerde daders druipen met lege handen af

Op dinsdag 21 maart 2017, kort na 21.00 uur, overvallen drie mannen de Jumbo-supermarkt in het Haagse winkelcentrum Leyweg. Alle drie zijn ze gemaskerd en één van hen heeft een vuurwapen.

Busstation

Het personeel van de supermarkt verlaat na sluitingstijd meestal het pand via de zij-uitgang aan de kant van het busstation aan de Hengeloseweg. Op 21 maart hebben drie overvallers diezelfde uitgang op het oog om de winkel bínnen te dringen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wachten

Eén van de verdachten inspecteert de deur en gaat ernaast gehurkt zitten wachten. De deur kan alleen van binnenuit worden geopend, dus hij moet wachten tot er iemand naar buiten komt. Een paar minuten later is het zover. Een jonge medewerker loopt naar buiten, waarop de verdachte vlug de deur tegenhoudt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zijn twee handlangers overmeesteren de medewerker en dwingen hem terug naar binnen. De route naar de winkel voert door het magazijn. Daar komen de overvallers nog twee personeelsleden tegen, die allebei mee moeten.

Kluis

Het is de daders om de kluis te doen, maar er wacht hen een teleurstelling. Aangekomen in de ruimte waar de kluis zich bevindt, blijkt dat de kluis heel goed beveiligd is en dat het winkelpersoneel hem op geen enkele manier kan openen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooter

De overvallers accepteren binnen een halve minuut dat hun missie mislukt is en kiezen het hazenpad. Ze rennen weg vanuit de uitgang aan de kant van de Hengeloseweg, maar even verderop vervolgen ze hun vlucht per scooter.

Met drie man op die ene scooter, dat moet haast wel iemand zijn opgevallen. Vanaf het winkelcentrum zijn ze over de Leyweg gereden en rechtsaf geslagen de Melis Stokelaan op in de richting van de Uithof.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die dinsdagavond 21 maart de scooter zien rijden met daarop de drie mannen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gefilmd

Hoewel het drietal gemaskerd was tijdens de overval, zijn ze ook zónder masker gefilmd door bewakingscamera’s. De man die bij de deur wachtte is daar gefilmd, maar ook al een kwartier eerder toen hij met één van de mede-daders op straat liep, zo’n 500 meter bij het Jumbofiliaal vandaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar