Overvallers juwelier House of Pertijs duidelijk op beeld

Woensdagochtend 6 maart werd juwelierszaak House of Pertijs aan de Parkstraat overvallen. De daders waren zeer gewelddadig, trokken een wapen en mishandelden hiermee de beveiliger. De vier mannen zijn duidelijk gefilmd door bewakingscamera’s bij de ingang van de zaak.

update

Inmiddels zijn er 9 tips binnengekomen waarbij ook namen zijn genoemd. Helaas nog niet de gouden tip. Heeft u informatie? Geef het door aan de politie.

De politie spreekt graag met mensen die iets van de overval of de vlucht hebben gezien, of weet wie de daders zijn.

Beveiliger zwaargewond

Rond 11.00 uur die bewuste ochtend belden twee mannen bij de juwelier aan; één van hen droeg mogelijk een pruik. Direct bij binnenkomst overmeesterden ze de beveiliger. Ze sloegen de man met een wapen op zijn hoofd waardoor hij ernstige verwondingen opliep.

Handlangers in Volkswagen Golf

In de seconden erna arriveerde een grijze Volkswagen Golf voor de ingang. 

Twee mannen met bivakmutsen bestormden vervolgens ook het pand. Binnen hebben zij het personeel en de klanten bedreigd. Er is ook tijdens de overval geschoten.

Auto achtergelaten

Nadat ze hun buit bij elkaar hadden gegraaid, zijn ze er direct vandoor gegaan in de Volkswagen Golf. Opvallend is dat zij deze slechts zo’n 200 meter verderop, in de Nieuwe Ginnekenstraat, hebben achtergelaten. Heeft u gezien wie deze auto heeft neergezet? Of heeft u gezien in welk voertuig ze vervolgens zijn overgestapt? Neem contact op met de politie.

  • pointer Wie heeft de mannen de auto zien neerzetten op de Nieuwe Ginnekenstraat en vervolgens zien overstappen in een ander voertuig?

Vluchtauto gestolen

De gebruikte auto is op maandag 4 maart gestolen in Amsterdam. Ook zaten er valse kentekenplaten op. De Volkswagen stond die nacht geparkeerd bij het New Century Hotel aan de Fogostraat. Vermoedelijk is tussen 02.00 uur en 11.15 uur de auto hiervandaan gestolen. De politie spreekt graag met mensen dit hebben gezien.

  • pointer Wie heeft de mannen in Amsterdam gezien?

Herkent u de mannen op de bewakingsbeelden? Neem contact op met de politie. Dit kan ook anoniem door te bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar