Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overvallers vluchten voor schreeuwende vrouwen

Een heftige woningoverval zonder aanwijsbare aanleiding vond plaats op zaterdag 16 juli 2022 rond 14.00 uur in Den Haag. De bewoonster had geen waardevolle spullen in huis, maar moest desondanks voor haar leven vrezen toen twee onbekende mannen binnendrongen.

Het 29-jarige slachtoffer deed in goed vertrouwen open voor een man die gekleed was als een pakketbezorger. Hij dreigde onmiddellijk met een mes en maakte er steekbewegingen mee. Ook kwam zijn wat gezette handlanger tevoorschijn die zich kennelijk nog verborgen had gehouden.

Daders op de vlucht

De bewoonster, die gewond raakte aan haar hand, had die middag bezoek van haar moeder en een vriendin. Die begonnen net als het slachtoffer te schreeuwen zodra ze in de gaten kregen wat er gebeurde.
Hierop sloegen de overvallers op de vlucht. Dat is deels door camera’s vastgelegd. De mannen holden door de Hofwijckstraat in de richting van het Rijswijkseplein en de Rijswijkseweg.

Kenmerken daders

De poging woningoverval voltrok zich in het zogenoemde Y-gebouw, een appartementencomplex vlak bij station Hollands Spoor. Heeft u de twee mannen daar in de omgeving gezien die zaterdagmiddag 16 juli, geef het alstublieft door aan de politie.
Beide overvallers hebben een donkere huidskleur. De man die zich als pakketbezorger voordeed is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur en een mager gezicht. De andere man is zo’n tien centimeter langer, droeg zijn dreadlocks in een haarnet en heeft een flinke buik en een bol gezicht.

Geef uw tip door

  • Wie herkent (een van) de mannen op de beelden?
  • Wie weet waarom juist dít appartement het doelwit was?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar