Pakketbezorger beroofd in Stratum

Opsporing Verzocht Preloader

De bezorger werd in maart 2018 beroofd van een pakket met dure merkkleding erin. In augustus werd het nogmaals geprobeerd, maar die poging mislukte.

update

Op vrijdag 2 november 2018 is een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden als verdachte van de overval in maart. Hij heeft een bekentenis afgelegd. De politie is nog op zoek naar de dader van de overvalpoging in augustus.

De overeenkomsten tussen de twee incidenten zijn opmerkelijk. De naam hoorde in beide gevallen niet bij het adres en de werkelijke bewoners wisten niets van een bestelling.

Diefstal met geweld

Op donderdag 15 maart rond 09.00 uur gaat de bezorger een bestelling afleveren op de Van Ennettenstraat in Eindhoven. Net voordat hij bij het bewuste adres kan aanbellen, krijgt hij een klap op het achterhoofd. De bezorger draait zich om en er ontstaat een worsteling met zijn belager.Het slachtoffer krijgt nog een paar klappen, terwijl de dader blijft roepen dat hij het pakketje wil hebben. Daarbij bedreigt hij de bezorger ook met woorden in de trant van “Ik steek jou”.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vooropgezet plan

In het gestolen pakket, dat nog moest worden betaald, zat voor honderden euro’s aan kleding van het merk Philipp Plein. Het lijkt een vooropgezet plan; de bewoners van het bezorgadres wisten niets van de bestelling.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Poging in augustus

Vijf maanden later en een halve kilometer verderop is dezelfde pakketbezorger opnieuw de dupe. Hij wil op woensdag 22 augustus rond 11.00 uur een pakket afleveren op de Jagerslaan. Daar wordt hij aangesproken door een jonge man die beweert dat de bestelling voor hem is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verloren pet

De bezorger vertrouwt de situatie niet en begint terug te lopen naar zijn bestelbus. De dader loopt een stukje mee op en probeert het pakket uit de handen van het slachtoffer te rukken. Wanneer dat mislukt, gaat de jonge man er als een haas vandoor. Daarbij verliest hij zijn pet.Het gaat om een zwarte pet met voorop in oranjerood stiksel de merknaam The North Face.

Signalement

De man die probeerde toe te slaan in augustus is blank, wordt tussen 20 en 25 jaar oud geschat en tussen 1.70 en 1.75 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en kort, zwart, golvend haar. Hij was ongeschoren en had een smal gezicht met hoekige jukbeenderen. Volgens het slachtoffer had de dader korte o-benen en droeg hij een zwarte Adidas-sweater met witte strepen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de poging tot diefstal rond 11.00 uur op woensdag 22 augustus, op de Jagerslaan in Eindhoven?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de dader is van de poging tot beroving op 22 augustus?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar