Poolse supermarkt voor tweede keer beschoten

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 februari 2020 opende een onbekende schutter het vuur op een supermarkt aan het Lorentzplein in Den Haag. De politie roept getuigen op zich te melden.

update
teaser-date

18-02-2020 21:02

In de uitzending van 18 februari 2020 heeft de politie bewakingsbeelden getoond van de schutter. Herkent u de man op de beelden? Geef het alstublieft door.

Het was de tweede keer dat de Poolse winkel Małpka werd beschoten. Na de eerste keer, op 6 november 2019, werd de supermarkt op last van de gemeente voor drie maanden gesloten.

Voorlopig dicht

De winkel was sinds die gedwongen sluiting pas drie dagen weer open toen opnieuw een schutter het pand onder vuur nam. Als gevolg daarvan heeft de eigenaar van Małpka besloten zijn supermarkt voorlopig dicht te houden.

Getuigenoproep

Lorentzplein, Den Haag Preloader
Lorentzplein, Den Haag
Lorentzplein, Den Haag Preloader

De politie doet een dringend beroep op iedereen die informatie heeft over de beschieting, rond 02.30 die vroege zondagochtend van 9 februari.
Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving van het Lorentzplein of vermoedt u iets over het motief voor de beschieting, geef het alstublieft door.

Uw beelden uploaden

Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden van die nacht in het Laakkwartier, dan wil de politie die heel graag bekijken. Neem contact op of uploadt uw beelden direct via het online tipformulier.

Deel uw informatie

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Om uw steun te betuigen aan de getroffen ondernemer, kunt u hem via onderstaande link een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar