Serie berovingen pizzabezorgers

In de eerste maanden van 2018 wordt zo’n 8 keer een bezorger van Domino’s Pizza overvallen, steeds in of vlakbij de Schilderswijk. De daders gaan berekenend en agressief te werk.

update

Op maandag 16 april zijn zes minderjarige Haagse jongens aangehouden als verdachten in deze zaak. Vijf van hen zijn 15 jaar oud en de laatste is 14. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Vanwege de overeenkomsten tussen de berovingen gaat de politie ervan uit dat achter allemaal dezelfde groep daders zit. Het zou gaan om een groep getinte jongens van rond de 16 jaar oud.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op de loer

De werkwijze van de daders is berekenend. Via Thuisbezorgd.nl wordt een bestelling geplaatst bij Domino’s Pizza. Op het opgegeven adres is dan niemand thuis maar daar in de buurt liggen wel de daders op de loer. Ze vallen de bezorger aan en gaan er vandoor met het geld dat hij bij zich heeft en vaak ook met de pizza’s

Geweld

Behalve dat de overvallers in de meerderheid zijn – met drie tot soms wel zes of acht jongens tegen één bezorger – schrikken ze er niet voor terug om geweld te gebruiken of daar in elk geval mee te dreigen. Een aantal slachtoffers wordt bedreigd met een taser en in één geval verloor de pizzabezorger het bewustzijn nadat hij een kopstoot kreeg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van zo’n beroving?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Eigen buurt

Vermoed wordt dat de groep daders zelf woont en/of rondhangt in de buurt waarin ze toeslaan. Vijf momenten en plaatsen waarop overvallen plaatsvonden, zijn:

zondag 14 januari rond 20.30 uur op de Delftselaan,zo. 11 feb. tussen 18.00 en 18.30 uur op de Parallelweg,do. 15 feb. tussen 19.00 en 19.40 uur op de Hannemanstraat,za. 17 feb. tussen 20.00 en 21.00 uur op de Van Ostadestraaten zaterdag 10 maart, 19.45 – 20.30 uur op de Hooftskadelaan.

Heeft u iets van de berovingen gezien, meld het dan zo snel mogelijk. Neemt u ook contact op met de politie als u denkt te weten wie bij de groep daders hoort of horen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee over de leden van deze dadergroep? Ziet u ze bijvoorbeeld geregeld rondhangen of heeft u hen over de overvallen horen praten?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar