‘Soufiane Kaka’ misleidt slachtoffer via datingsite

Blijf uitkijken met wie u afspreekt via internet! Op maandag 29 juli 2019 ontmoette een jongen zijn online date ‘Soufiane Kaka’, maar werd vervolgens overvallen in zijn eigen woning in Alkmaar.

update
teaser-date

01-10-2019 20:31

Over de dating-overvaller en zijn handlanger zijn inmiddels 15tips binnengekomen. Het onderzoek gaat door!

Kenmerken dader ‘Souf’

De dader noemde zich op Snapchat ‘Soufiane Kaka’, maar het slachtoffer mocht hem ook ‘Souf’ noemen. Hij heeft een Arabisch uiterlijk en zwart, kort krullend haar. Bovenop zaten langere krullen, de zijkanten waren opgeschoren. Hij is tussen 1.70 en 1.75 meter lang en heeft een getraind postuur. Hij heeft bruine ogen, volle wenkbrauwen en zoals het slachtoffer omschreef een ‘vierkant’ hoofd. Op zijn rechter bovenarm heeft ‘Souf’ een kleine tattoo en op die maandag in juli had hij een klein sikje.

Overvallen tijdens date

Pas na twee maanden contact via datingsite ‘Hot or Not’ hadden de mannen hun eerste ontmoeting. ‘Soufiane’ reed die middag in een grijze auto met blauwe lampen. Even nadat hij de woning binnenkwam, trok hij een wapen. Hij dwong het slachtoffer zijn pincodes en wachtwoorden af  te staan en nam zijn bankpassen en paspoort mee.

Bewusteloos geslagen

Het slachtoffer werd hard met het vuurwapen geslagen, waardoor hij bewusteloos raakte en pas uren later bijkwam. In de tussentijd werd met zijn bankpas in Almere geld opgenomen van zijn rekening.

Het was niet Soufiane zelf die pinde, maar een handlanger. Die verscheen om 17.42 uur bij een geldautomaat aan het Zuideinde.

Tweede handlanger

Een dag later probeert nóg een andere man het bij dezelfde automaat, maar zonder resultaat. Ook bij een geldautomaat iets verderop aan het Globeplein lukt het niet om nog geld op te nemen.
Herkent u de mannen op de beelden of weet u wie ‘Soufiane Kaka’ is, geef het door aan de politie.

Mogelijk meer slachtoffers

Mogelijk heeft ‘Souf’ meerdere slachtoffers gemaakt via datingsites. Herkent u dit verhaal en durfde u destijds hiervan geen aangifte te doen? Schaam u alstublieft niet, maar vertel uw verhaal aan de politie.

Contact met anderen via Slachtofferhulp Nederland

Heeft u zelf een nare ervaring en zoekt u hulp? Praten helpt. Met uw naasten of met mensen met diezelfde ervaring via Slachtofferhulp Nederland.

Help de politie

Weet u wie de man is die zich ‘Soufiane Kaka’ noemt of herkent u (een van) de mannen die geld opnamen met de gestolen bankpas? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Wilt u het slachtoffer een hart onder de riem steken, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar