Straatrover ook verdacht van oplichting

Een 18-jarige jongen werd op 13 september 2022 in Den Haag gedwongen om geld van zijn rekening te halen. De dader, die dreigde met iets dat op een steekwapen leek, ging er met 500 euro vandoor. Deze straatrover leek ook de verdachte te zijn in een onderzoek naar bankmedewerkerfraude afgelopen november.

Het slachtoffer van de beroving werd op de Zweeloostraat in het Turks aangesproken door een rokende man met een hoodie. Toen hij aangaf hem niet te verstaan, vroeg de man in het Nederlands of hij zijn telefoon mocht lenen.
Kort daarna veranderde de dader van toon en dwong hij het slachtoffer geld op te nemen bij een Geldmaat aan de Leyweg. Door de ingestelde limiet bleef de buit beperkt tot 500 euro.

update
teaser-date

04-04-2023 20:35

De straatrover is inmiddels herkend en blijkt toch niet de dader te zijn in de oplichtingszaak. Naar de verdachte daarvan, die u op de afbeeldingen ziet, is de politie dus nog op zoek. Hieronder meer over die tweede zaak.

Bankmedewerkerfraude

Een 82-jarige dementerende man werd op 7 november slachtoffer van oplichting. De zogenaamde bankmedewerker die die dag bij het slachtoffer aan de Dedemsvaartweg langskwam om zijn bankpas op te halen, is volgens de politie dezelfde persoon die in september de straatroof pleegde.
Geluk bij een ongeluk voor het bejaarde slachtoffer is dat zijn familie, vanwege helaas een eerder geval van oplichting, de limiet van de meegenomen bankpas had ingesteld op 100 euro.

Verdachte van oplichting 82-jarig slachtoffer Preloader
Verdachte van oplichting 82-jarig slachtoffer
Verdachte van oplichting 82-jarig slachtoffer Preloader

Help de politie

Wie weet of vermoedt wie de oplichter kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar