Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Toon Sweegers (51) dood gevonden

Sweegers werd donderdag 12 april rond 08.00 uur aangetroffen in zijn auto, die geparkeerd stond aan Den Bult. Hij is door vuurwapengeweld om het leven gekomen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

De politie vermoedt dat het slachtoffer aan het eind van de avond op woensdag 11 april is doodgeschoten of mogelijk aan het begin van de erop volgende nacht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes cabriolet

De auto waarin Sweegers zich bevond, is een klassieke Mercedes cabriolet die hij sinds ongeveer een week in gebruik had. Hij zou die aan het begin van de woensdagavond hebben geparkeerd op Den Bult, omdat hij bij iemand op bezoek ging.

Schoten

Den Bult is een rustige straat, gelegen tussen de Strijpsestraat en de Schouwbroekseweg, in stadsdeel Strijp. Schoten die daar ’s avonds laat of ’s nachts worden afgevuurd, zouden door omwonenden gehoord moeten kunnen zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het is mogelijk dat iemand de schoten heeft gehoord, maar niet heeft beseft wat die geluiden precies waren en/of niet de noodzaak heeft ingezien de politie te waarschuwen. Om een goede tijdlijn van het incident te kunnen maken, zou de politie graag alsnog spreken met buurtbewoners die een of meerdere schoten hebben gehoord.

Getuigenoproep

Heeft u een of meer verdachte personen heeft gezien in de omgeving van Den Bult of bij die herkenbare Mercedes, hoort de politie dat graag van u. Indien u dat wenst, kunt u uw informatie ook anoniem doorgeven – door te bellen met 0800-7000 of online via het meldformulier van ‘M’.

Heeft u bewakingsbeelden?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u daar in de buurt van Den Bult een bewakingscamera of bent u wellicht door de buurt gereden en heeft u een dashcam? De politie zou heel graag uw opnamen bekijken. U kunt ze rechtstreeks uploaden naar het rechercheteam.

Help de politie

  • Wie heeft Toon Sweegers gezien op woensdag 11 april 2018, mogelijk in combinatie met die opvallende, klassieke Mercedes cabriolet?
  • Wie heeft informatie over dit schietincident en/of over de dader(s) ervan?

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar