Twee 15-jarige jongens beroofd in lift flatgebouw

Op donderdagmiddag 30 december 2021 in Eindhoven werden rond 16.00 uur twee minderjarige jongens beroofd in een flatgebouw aan de Echternachlaan. De politie vraagt om herkenning van verdachten.

Met de bankpas van één van de slachtoffers is kort daarna betaald bij een Jumbo-filiaal. Neem alstublieft contact op als u de jonge man herkent die dat deed. Het is niet duidelijk of hij bij de beroving betrokken was, maar zeker is dat hij de buitgemaakte pinpas heeft gebruikt.

update
teaser-date

29-03-2022 21:05

Twee van de binnengekomen tips waren heel nuttig en er zijn namen genoemd. De politie is ermee aan de slag. Meer informatie, met name over de jongen die het pistool hanteerde, is nog welkom. 

Omgeving flatgebouw Echternachlaan Preloader
Omgeving flatgebouw Echternachlaan
Omgeving flatgebouw Echternachlaan Preloader

Bedreigd met wapen

De twee slachtoffers werden die middag door twee andere jongens aangesproken bij het voetbalveldje aan de Echternachlaan. Gevraagd werd of ze mee gingen ‘chillen’ in één van de flatwoningen. Het duo ging nietsvermoedend mee, maar al in de lift sloeg de stemming om.
De zogenaamd gastvrije jongens dreigden met een pistool en eisten onder meer geld en de telefoons van de andere twee. Eén van de slachtoffers pikte dit niet en verzette zich, waarop een worsteling ontstond.

Minderjarige verdachte

Eén verdachte is sindsdien aangehouden. Hij was destijds 16 jaar oud. Zijn handlanger, die het wapen tegen de hoofden van de slachtoffers zette en doorlaadde, wordt nog gezocht.
Die voortvluchtige jongen is vermoedelijk 15 à 16 jaar oud en volgens de slachtoffers van Turkse afkomst. Hij is tussen 1.80 en 1.85 meter lang en had tijdens de beroving een pet op van het merk Louis Vuitton.

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt iets over (een van) de jongens op de camerabeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar