Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Twee shishalounges beschoten door mogelijke dezelfde daders

In slechts een maand tijd zijn twee shishalounges in Eindhoven beschoten. De politie houdt er rekening mee dat dezelfde daders hiervoor verantwoordelijk zijn.

update
teaser-date

30-06-2020 20:19

U dacht goed mee! Na de uitzending zijn er bijna dertig tips binnengekomen. Daardoor is het duidelijk dat er een La Souris scooter is gebruikt. Meer informatie blijft welkom.

Het eerste incident gebeurde op maandag 2 december 2019 bij shishalounge Karma aan de Stratumsedijk. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een man op een scooter richting de lounge rijdt, met een automatisch wapen schiet en dan vlucht via het Bomanshof.

Tweede incident

Op dinsdagochtend 2 januari 2020 wordt er ook geschoten op een shishalounge aan de Bleekweg. Rond 04.30 uur verschijnt de schutter – dit keer in het gezelschap van een andere man – vanaf de Vestdijk op een scooter. Na het schieten vlucht het tweetal in de richting van het Stratumseind.

Zelfde soort kogels

Uit sporenonderzoek is gebleken dat de kogels die op beide plekken zijn gevonden, overeenkomen. Daarom houdt de politie er rekening mee dat mogelijk dezelfde daders bij allebei de incidenten de schutters zijn.

Wie weet meer?

De politie hoopt dat iemand de mannen op de beelden herkent of mogelijk meer informatie heeft over de scooter die bij de incidenten wordt gebruikt.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar