Tweetal mishandelt oudere man in tram

Opsporing Verzocht Preloader

De Haagse politie is dringend op zoek naar twee jonge mannen die een 71-jarige man ernstig mishandelden. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 26 augustus 2023 rond 14.30 uur in een rijdende tram; lijn 9 richting Vrederust. De verdachten waren bij de halte Bierkade ingestapt.

Het slachtoffer is van Irakese komaf. Zijn belagers spraken volgens hem Arabisch met een Syrisch accent. Het tweetal gaf ook te kennen dat ze uit Syrië komen. Ze spraken de 71-jarige man in eerste instantie aan op het kruisje dat hij aan een ketting droeg.

bekijk het video-item

Bedreigingen

Er ontstond een stevige discussie waarbij de jonge mannen al snel overgingen op bedreigingen. Dat léék met een sisser af te lopen toen de vermoedelijke Syriërs uitstapten bij halte Zuiderpark, maar helaas bedachten ze zich. Het duo stapte terug de tram in en mishandelde vervolgens de weerloze, oudere man.

Wie herkent (een van) deze jonge mannen? Preloader
Wie herkent (een van) deze jonge mannen?
Wie herkent (een van) deze jonge mannen? Preloader

Wie herkent de mannen?

Bij de halte Loevesteinlaan stapten de jonge mannen vervolgens alsnog uit. Ze renden weg in de richting van de Melis Stokelaan. Kijkt u alstublieft goed naar de foto’s en meld het als u een idee heeft waar de politie (een van) de mannen kan vinden.

Arabisch sprekende getuige

De politie zou graag in contact komen met een specifieke getuige. Het gaat om een tramreiziger die Arabisch sprak en nog heeft geprobeerd de boel te sussen; helaas tevergeefs.
Bent u die man of heeft u een idee wie hij zou kunnen zijn, neem alstublieft contact op. Ook als u zelf meer weet over (een van) de daders hoort de politie natuurlijk heel graag van u.

Meld het a.u.b. als u weet wie dit zijn Preloader
Meld het a.u.b. als u weet wie dit zijn
Meld het a.u.b. als u weet wie dit zijn Preloader

Deel uw informatie

Wie herkent (een van) de verdachten op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar