Verband vermoed tussen aanslagen op bedrijven

Explosies bij twee ondernemingen en een steen door de ruit bij een derde. Aanslagen in mei van dit jaar die volgens de Haagse politie waarschijnlijk aan elkaar te linken zijn.

Wat de getroffen middenstanders gemeen hebben, is dat ze familie of bekende zijn van een crimineel die momenteel vast zit. Mogelijk heeft het motief voor de aanslagen met hem te maken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hoefkade

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 mei legden camera's een man vast die kwam aanlopen bij een reisbureau aan de Hoefkade. Rond 01.30 uur bracht hij een explosief tot ontploffing dat hij tegen de voordeur had gelegd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De schade aan het reisbureau is enorm en gezien de appartementen erboven is het geluk hebben dat niemand gewond raakte. Ook andere gebouwen en een toevallig passerende auto liepen schade op.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de man is die de ontploffing veroorzaakte bij het reisbureau aan de Hoefkade?

Volkswagen Passat

De dader die is gefilmd, had een zwarte trainingsbroek aan, zwarte schoenen en een zwart jack met capuchon. Hij lijkt een vrij grote neus te hebben.Hij is te voet via de Jan Blankenstraat in de richting van het Oranjeplein gevlucht. Volgens getuigen is de man op de Van Hogendorpstraat in een auto gestapt die, bestuurd door een ander persoon, wegreed over de Stationsweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het zou gaan om een Volkswagen Passat met trekhaak en blauwe kentekenplaten. Het kan dat die platen vervalst waren, maar het is ook mogelijk dat het een ‘echte’ taxi was. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de auto.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de Volkswagen met blauwe kentekenplaten? Weet u wie die bestuurde of waar de auto heen is gereden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beijersstraat

Tegen 03.30 uur in de ochtend van dinsdag 21 mei ging het alarm af bij een ijssalon aan de Beijersstraat. Er was een steen door de ruit gegooid en een explosief er achteraan. De ontploffing was zo hevig geweest dat er in de bovengelegen woning metaalscherven in het plafond terecht waren gekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De man die hier vermoedelijk voor verantwoordelijk is, was net voor en net na de explosie te zien. Hij was op de fiets en droeg een jack met capuchon.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie achter de ontploffing zit bij de ijssalon aan de Beijersstraat?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Betje Wolffstraat

Mogelijk was dezelfde werkwijze de bedoeling toen drie dagen later met een steen de ruit van een zonnestudio werd vernield.

Daar aan de Betje Wolffstraat volgde er geen explosief, maar dat is mogelijk alleen te danken aan de alerte buurtbewoner die direct op het kabaal af kwam.Voor dit meest recente incident is al een verdachte aangehouden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor (een of meer van) de aanslagen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar