Verdachten gezocht van ongeregeldheden Vaillantlaan

In Den Haag vonden, voor de tweede keer in korte tijd, ongeregeldheden plaats op zaterdagavond 20 november 2021. In de omgeving van de Vaillantlaan maakte een flinke groep zich schuldig aan fors geweld. Zo werd onder meer met stenen en vuurwerk gegooid naar agenten en werden automobilisten belaagd.

Vijf politiemensen raakten gewond die avond en negentien mensen werden aangehouden voor onder andere geweldpleging en het verstoren van de openbare orde. In het onderzoek geeft de politie foto’s vrij van een aantal nog gezochte verdachten – nu nog onherkenbaar gemaakt. Wie zich niet snel meldt of op een andere manier wordt herkend, loopt het risico binnenkort herkenbaar te worden getoond.

Den Haag, zaterdagavond 20 november Preloader
Den Haag, zaterdagavond 20 november
Den Haag, zaterdagavond 20 november Preloader

Uit op confrontatie

Op 12 november ging het mis in de Hofstad tijdens een persconferentie over coronamaatregelen. In de omgeving van de Turfmarkt gooiden relschoppers met onder meer stenen en zwaar vuurwerk.
Acht dagen later sloeg, mede door berichten op social media, opnieuw de vlam in de pan. Tegen 22.30 uur die zaterdag 20 november gaf een deel van de onruststokers gehoor aan de oproep van de politie om de omgeving te verlaten. Het deel dat bleef, daar in Transvaal en de Schilderswijk, leek doelbewust uit op een confrontatie met de politie.

Nu nog onherkenbaar

Om verdachten de kans te geven zichzelf te melden, geeft de politie in eerste instantie foto’s vrij die onherkenbaar zijn gemaakt. Herken je jezelf of iemand anders, geef het alsjeblieft door.

Herken je jezelf of een ander, neem contact op Preloader
Herken je jezelf of een ander, neem contact op
Herken je jezelf of een ander, neem contact op Preloader

De verdenkingen tegen de getoonde personen lopen uiteen van openbare geweldpleging, het verstoren van de openbare orde, belediging en het niet voldoen aan een politiebevel of -vordering.

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over de identiteit van één of meer van de verdachten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar