Voor bijna een ton fraude met zorggeld

In de regio Den Haag is voor bijna een ton gestolen van zorginstellingen. Het gaat om geld dat op een rekening stond en dat overgemaakt had moeten worden naar zorgorganisaties die hulpbehoevende personen ondersteunen. 

update

Elf reacties over de fraude met zorggeld in de regio Den Haag. Dankzij die tips kan het onderzoek weer verder.

 

Aanhouding

Er is al iemand aangehouden die 89.000 euro van een bankrekening wist weg te sluizen naar andere bankrekeningen. Dat weggesluisde geld is contant opgenomen door te pinnen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinners

Dat pinnen is meerdere keren gefilmd. Daarbij is een aantal onbekende personen te zien. Het gaat steeds om grote bedragen en de personen hebben zich zo goed vermomd, dat de politie er van uit gaat dat deze pinners precies wisten dat ze meewerkten aan iets illegaals.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Man met Inter Milan shirt

Er wordt onder andere in een periode van 9 dagen ruim 30.000 euro opgenomen door een man met een Inter Milan shirt. Let op zijn ogen en zijn hand. Hij draagt iedere keer als hij pint een Inter Milan shirt en dezelfde motorhelm. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Man met Feyenoord-trainingsjack

Mogelijk dezelfde man met dezelfde helm pint op dezelfde plek, het Jonckbloetplein, op 1 dag 6000 euro. Hij is dan gekleed in een Feyenoord-trainingsjack. Misschien is hij door die Rotterdamse outfit daardoor op die 16 augustus wel opgevallen in Den Haag. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Man pint aan de Gouverneurlaan

Aan de Gouverneurlaan in Den Haag wordt meerdere malen door een scooterrijder gepind. Hij maakt gebruik van een grijsblauwe Peugeot. Aan zijn handen te zien is hij redelijk getint. Een andere keer, bij dezelfde automaat is zijn gezicht beter te zien, ondanks het vizier. De man draagt een bril. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie vermoedt wie deze personen zijn of wie achter de fraudeclub schuilgaan? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar